Nohutlu Pilav

de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2010 | 7490 vizualizari

 

Dupa multe cerinte si un mare dor de mancare turceasca si de Istanbul, revin cu cateva retete turcesti.Promit sa o fac mai des,cand am creeat blogul ma gandeam sa pun numai retete turcesti si am sfarsit prin a-l umple de retete italienesti.Ehh,influenta cotidianului…Insa eu am inceput sa gatesc in Turcia, deci acolo m-am format ca si cookeritza cu obiceiurile si secretele vecinelor mai in varsta atat de blande,iubitoare si dornice de a ma invata tot felul de chestii,de a-mi dezvalui secretele unei baklava ca la mama ei in Gaziantep, a unor börek perfecte sau pur si simplu a unui pilav delicios.Sa-l facem!

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare orez
  • 3 pahare apa
  • 1 pahar naut fiert (sau o conserva)
  • 1 cub de gaina
  • 2-3 lingurite unt
  • 1 lingurita ulei masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nohutlu Pilav:

Punem untul in cratita si inainte de a se topi complet punem orezul si amestecam bine.Tostam orezul timp de cateva minute,amestecand incontinuu.

Adaugam nautul,apoi apa calda sau firbinte,cubul de gaina,sarea si lingurita de ulei.

Uleiul va da stralucire orezului,iar tostarea il va face sa stea “tane tane” cum spun turcii, cate una,adica sa nu se lipeasca bobitete intre ele. Puteti adauga si 1 lingurita de zeama de lamaie,va ajuta orezul sa ramana mai deschis la culoare. Acoperim cu un capac si dam focul la mic.Timpul de coacere depinde exclusiv de tipul orezului,in Turcia se foloseste orez Baldo.Luam de pe foc cat orezul este putin “al dente” sa zicem , si nu a absorbit chiar toata apa.Nu lasam mult descoperit. Turcii obisnuiesc sa acopere cratita cu hartie absorbanta sau ziar,sau un servet curat,peste care sa puna capacul.Asa am facut si eu,ca intotdeauna cand fac pilav-uri turcesti,e esential sa il lasam la odihnit cel putin 10 minute acoperit cu hartie absorbanta. Este atat de bun incat nu veti mai dori nimic alaturi,va asigur. Va trebui sa ma credeti pe cuvant, atunci cand insist e neaparat “de facut”.
Afiyet olsun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nohutlu Pilav" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de orez cu legume