Nobela-Blondela

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Ian 2013 | 43246 vizualizari

 

O sa radeti de cum se numeste,dar m-am jucat un pic. Am o blonda nebunatica, pe netlog, care-mi este draga si i-am dedicat ei prajitura, ne hlizeam pe titluri si premii Nobel...Gata cu vorbaraia, sa scriem si reteta.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 5 linguri lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 35 g cacao
  • 1-1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 15 g gelatina
  • fructe( piersici,caise,visine din compot)
  • SIROP
  • zeama de compot
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata
  • 100 ml frica lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nobela-Blondela:

BLAT: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga laptele si uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si la final se adauga cele 8 albusuri ( 6 de la blat si 2 de la crema) batute spuma tare. Se da la cuptor,e gata cand trece testul scobitorii.

CREMA: Se mixeaza cele 2 galbenusuri cu 5 linguri de zahar pudra, se adauga amidonul si laptele si se pune pe baie de abur, pana se ingroasa. Separat se hidrateaza gelatina si se adauga in crema calduta. Branza mascarpone se freaca cu 4 linguri de zahar pudra si se adauga in crema rece, se omogenizeaza bine. La final se adauga frisca si fructele bine scurse si taiate marunt.

GLAZURA: Frisca lichida si ciocolata pe baie de abur,pana se topeste ciocolata,fara sa fiarba.

ASAMBLARE: Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul de la compot, se pune crema intre blaturi si deasupra glazura calduta. Se da la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nobela-Blondela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu piersici