Negrese

de Anamaria Cook in Prajituri, 3 Mar 2012 | 5770 vizualizari

 

Negresele au fost si vor ramane intotdeauna preferatele mele. Ocupa un loc special in inima mea deoarece mi le facea bunica mereu cand ma duceam in vizita.

 

INGREDIENTE

  • 250g zahar
  • o cana lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 200g unt
  • 200g faina
  • 5 oua
  • esenta de vanilie(sau rom)
  • praf de copt(o lingurita)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese:

Se fierbe in bain-marie pentru a nu se prinde laptele(intr-un bol termorezistent sau o cratita se pun ingredientele se aseaza intr-un vas mai mare cu putina apa si se pune la foc mic) laptele zaharul si cacaua amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se lasa sa se raceasca, dar nu de tot, il vreti putin caldut cat sa se poata topi untul.

Se separa ouale si amestecati galbenusurile cu untul unul cate unul, pana capata consistenta maionezei.

Intr-un bol separat puneti 3/4 din laptele racit si amestecati cu crema de unt.

Cand untul sa topit adaugati faina cu praful de copt si mixati bine pana se obtine o compozitie omogena.

Separat se bat albusurile spuma.

Se toarna albusurile peste crema de cacao si se amesteca usor, cu o spatula  de jos in sus sa nu pierdem bulele de aer din albusuri.
Cand crema este gata se ia un vas termorezistent si se tapeteaza cu putin unt si faina.

Apoi se toarna compozitia in vasul tapetat.

Se pune la cuptor la foc potrivit (180C/gaz 4) pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii (se inteapa cu o scobitoare in mijloc si daca nu ramane nimic lipit de ea atunci este gata). Se unge cu restul de crema de cacao. Eu cateodata folosesc ciocolata topita.

Se portioneaza in cuburi de orice marime doriti.

Acum tot ce va ramane de facut este sa va asezati confortabil si sa savurati prajitura.

POFTA BUNA!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Anamaria Cook 1

05.03.2012, 22:16

multumesc

sabinacasapciuc 1

01.04.2012, 11:31

Foarte gustoasa am incercat-o si a meritat. multumesc

Anamaria Cook 1

01.04.2012, 15:23

Multumesc mult Sabina, ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese cu gem