O multime de retete gata preparate, pozate si demult digerate asteapta sa fie asternute pe bucataras.ro. Ce-i drept, numai la scris retete nu mi-a stat mie capul, cand ma astepta una din cele mai frumoase vacante de pana acum! Dar din pacate, cele doua saptamani de hoinarit prin Londra, Paris si Coasta de Azur au trecut numaidecat, asa ca am reintrat in rutina. Ieri deja a fost prima zi de lucru, iar azi am hotarat sa va povestesc cum, acum vreo luna, am preparat the best brownies ever, care mi-au omorat dieta si orice idee de alimentatie sanatoasa, inspirata fiind de site-ul www.joyofbaking.com.
Taiem cubulete mici toata ciciolata. Separam 150 gr. din ea si o topim la bain-marie alaturi de untul taiat cubulete. Dupa ce acestea s-au topit, le omogenizam cu ajutorul unei spatule si incorporam treptat zaharul, sarea, faina, cacaua, ouale, iar la final restul de ciocolata maruntita.
Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, timp de 25 de minute.
Lasam putin sa se raceasca si taiem prajiturica in cubulete. Noi am servit-o calda, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie. Un deliciu de bomba calorica! Contrastul dintre cald si rece, precum si dintre exteriorul putin crocant si interiorul cremos si fin este demential!
Daca nu va aflati la dieta si sunteti fani ciocolata, va recomand reteta aceasta din toata inima! Se prepara atat de usor, incat oricine o va reusi 100% si in plus veti atrage numai laude din partea prietenilor. Va spun asta din propria experienta!
Enjoy!!!
1
compozitia nu se amesteca foarte mult, pentru ca nu avem nevoie de un aluat aerat, ci de unul dens.