Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa
Una din prajiturile indragite de fiul meu este aceasta. Usor de preparat si pe gustul tuturor.
Cum se prepara Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa
Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se dă la răcit.
Se freacă untul bine şi se amestecă cu crema de cacao. În compoziţia cu unt se adaugă câte un gălbenuş, frecând bine după fiecare, apoi nuca măcinată, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se amestecă de uşor cu o lingură de lemn.
Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Se coace la foc mic, fără a deschide cuptorul 20 de minute, apoi încă 15 minute la foc iute.
Între timp se pregăteşte glazura:
Se topesc cele 200g de ciocolată in 100ml de frişcă lichidă şi se adaugă 30g de unt.
Când scoatem prăjitura din cuptor, o tăiem în forma dorită şi apoi turnăm peste ea glazura, că să pătrundă şi prin tăieturi şi o întindem cu un cuţit. Serviti alaturi de un ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si prajitura Tosca
Poftă bună!