Negresa cu fructe de litchi

de Panacris in Prajituri, 10 Iun 2012 | 4311 vizualizari

 

O negresa cu aroma deosebita!
Litchi un fruct cu aroma deopotrivă de căpşune, trandafir şi muscat, iar aroma variază în funcţie de gradul de maturitate. Uscate, fructele seamănă la gust cu stafidele.

 

INGREDIENTE

  • oua 10 bucati,
  • zahar tos 30 de linguri,
  • margarina 250 g.,
  • lapte 30 de linguri,
  • faina alba de grau cat cuprinde (pentru a se obtine un aluat care sa curga),
  • cacao pudra 50 g.,
  • sare iodata 1 praf,
  • zahar vanilat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaie,
  • fructe de litchi din compot
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu fructe de litchi:

Ouale se bat energic, un praf de sare,  zaharul, zaharul vanilat, laptele, margarina topita si coaja de lamaie. Faina, se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se combina cele doua compozitii, pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul, in tava tapetata cu foaie de pergament. Se presara fructele de lichi, peste prajitura. Se pune la copt, in cuptorul preincins cca. 45 de minute la foc potrivit. Prajitura se presara cu zahar pudra dupa ce s/a racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu fructe de litchi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

iry-gabriela 1

10.06.2012, 21:52

ce imi place

BuburuzaBubu 1

10.06.2012, 23:21

pfff ma apucat foamea

Panacris 1

11.06.2012, 09:15

Multumesc ptr. aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negrese cu gem