Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale

de Oana in Prajituri, 28 Sep 2017 | 17735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 2 linguri praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 350 ml apa
  • 250 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale:

1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta.

2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle.

3. Sparge 4 oua si bate-le cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul vanilat si zaharul. La final ar trebui sa ai o crema lucioasa.

4. Adauga coaja de la o portocala si uleiul, putin cate putin. Rastoarna si iaurtul grecesc peste si amesteca bine. 

5. Pune toata compozitia peste foile uscate si lasa-le 5 minute sa se inmoaie. Baga totul la cuptor la 170 de grade C si in 30 de minute o sa fie gata.

6. Pentru sirop, pune pe foc 350 ml apa si 250 g zahar si 250 ml de suc de portocale proaspat stors si coaja de la inca o portocala. Lasa totul pe foc pana se topeste zaharul.

7. Scoate prajitura, lasa-o sa se raceasca, tai-o cubulete si toarna siropul cald peste. Trebuie sa stea la insiropat minim o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata, cu branza si visine