Negresa cu crema de branza

de anca_rm in Prajituri, 22 Mai 2014 | 8287 vizualizari

 

Aveam branza, ciocolata si m-am gandit sa fac ceva bun. Mi-am amintit ca am vazut pe site ceva retete de negresa cu branza, asa ca m-am pus pe treaba. A iesit aceasta prajitura buna rau.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • · -200 g ciocolata amaruie , sau cu lapte
  • · -200 g unt
  • · -3 oua
  • · -250 g zahar
  • · -2 linguri cacao
  • · -150 g faina
  • Crema :
  • · -500 ml frisca
  • · -350 gr branza
  • · -150 gr zahar pudra (optional)
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -4-5 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.

Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacao. 

Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt.

Coacem  prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, este bine sa faceti testul cu scobitoarea; dar mai mult nu trebuie sa stea in cuptor , se va usca prea tare.

Pana cand se coace prajitura facem crema de branza : branza de vaci o mixam pana cand devine cremoasa si fina , adaugam zaharul praf (daca folositi frisca indulcita atunci puneti mai putin zahar , sa nu iasa prea dulce) si frisca si batem pana se intareste bine de tot .

Cand blatul de negresa este rece intindem crema peste el si nivelam .

Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o consistenta fluida si se poate glazura prajitura.  

TIPS-URI

1

cantitatea de frisca se poate reduce daca nu va place , eu am folosit toata cutia , lasand doar cat am avut nevoie ca sa topesc ciocolata pentru glazura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate