Negresa cu crema de branza

de anca_rm in Prajituri, 22 Mai 2014 | 7873 vizualizari

 

Aveam branza, ciocolata si m-am gandit sa fac ceva bun. Mi-am amintit ca am vazut pe site ceva retete de negresa cu branza, asa ca m-am pus pe treaba. A iesit aceasta prajitura buna rau.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • · -200 g ciocolata amaruie , sau cu lapte
  • · -200 g unt
  • · -3 oua
  • · -250 g zahar
  • · -2 linguri cacao
  • · -150 g faina
  • Crema :
  • · -500 ml frisca
  • · -350 gr branza
  • · -150 gr zahar pudra (optional)
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -4-5 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.

Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacao. 

Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt.

Coacem  prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, este bine sa faceti testul cu scobitoarea; dar mai mult nu trebuie sa stea in cuptor , se va usca prea tare.

Pana cand se coace prajitura facem crema de branza : branza de vaci o mixam pana cand devine cremoasa si fina , adaugam zaharul praf (daca folositi frisca indulcita atunci puneti mai putin zahar , sa nu iasa prea dulce) si frisca si batem pana se intareste bine de tot .

Cand blatul de negresa este rece intindem crema peste el si nivelam .

Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o consistenta fluida si se poate glazura prajitura.  

TIPS-URI

1

cantitatea de frisca se poate reduce daca nu va place , eu am folosit toata cutia , lasand doar cat am avut nevoie ca sa topesc ciocolata pentru glazura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (22)

Ligia Bxl 1

22.05.2014, 20:39

ce pofta am

Rocsi 1

22.05.2014, 20:49

O bunatate de prajitura!

anca_rm 1

23.05.2014, 08:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negrese