Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

de adela1981 in Prajituri, 2 Dec 2012 | 12179 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 g faina
  • 10 g cacao
  • 700 g prune ( fara samburi)

Crema:

  • 400 g branza de vaci
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 2 vanilii
  • 10 g gelatina granule

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu prune si crema de branza:

 

Pentru blat pregatim asa: Albusurile si apa se bat spuma, apoi  adaugam pe rand zaharul si batem pana ce devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si mai batem pana ce isi mareste volumul. Apoi turnam cate putin ulei, si batem in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam  in spuma. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o treime din compozitie. La restul de compozitie,  adaugam 10 g de cacao si turnam, sau punem cu o lingura peste partea alba din tava. Apoi asezam prunele. Coacem in cuptorul incalzit, cca 30 minute, pana ce trece testul scobitorii. Se scoate blatul din tava si se lasa la racit.

Intre timp pregatim crema: Branza se mixeaza pana ce devine cremoasa, apoi  adaugam zaharul pudra si amestecam in continuare. Hidratam gelatina dupa instructiuni. Batem frisca. Incorporam frisca in crema de branza, iar gelatina o dizolvam pe bain marie. Adaugam o lingura de crema la gelatina si amestecam  ( pe abur), apoi o adaugam la crema de branza. Se amesteca foarte bine, iar crema astfel obtinuta o turnam deasupra blatului. Se da la rece pentru 2 ore. Dupa racire se glazureaza cu ciocolata topita cu 2 linguri de ulei. Se intinde peste prajitura  si se da iar la rece pana ce se intareste glazura. Se portioneaza si se mananca cu mareee pofta!!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu prune