Negresa cu aroma de portocale

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Noi 2012 | 8189 vizualizari

 

By Dia(conta)! Multumesc frumos draga mea, e foarte buna!:-*>:D

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 g unt
  • 250 g faina
  • 180 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nesquik
  • 1 lingura esenta de portocale Dr. Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
In plus:
  • patratele de ciocolata Kandia cu portocala si scortisoara
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu aroma de portocale:

Untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul si cacaua le punem intr-un vas pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba.

Lasam amestecul sa se raceasca putin, dupa care punem esenta de portocale galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Punem apoi faina cernuta cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi le incorporat in restul compozitiei amestecând usor cu o spatula.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam compozitia.

Se da tava la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit blatul,am topit pe baie de aburi ciocolata impreuna cu laptele.

Apoi punem cate o jumatate de lingurita de ciocolata peste fiecare cub de prajitura, apoi asezam deasupra fiecaru-i patratel de negresa cate un patratel de ciocolata.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Negressa "