Cu astia l-am asteptat noi pe Mos Nicolae! :D
Aluat
1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius.
2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine.
3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de copt pana ajunge la o grosime de 0.4 cm. Taiem aluatul cu o forma cu diametrul de 8 cm (inainte de a taia aluatul, desprindeti-l de hartia de copt).
4. Confectionam 3 cilindri din folie de aluminiu. Eu am folosit pentru fiecare cilindru 30-40 cm de folie de aluminiu.
5. Luam fiecare disc si il intindem din nou pana la o grosime uniforma. Punem pe mijlocul discului un cilindru din folie de aluminiu si strangem marginile discului, formand un cosulet (pe un cilindru incap 4 discuri).
6. Punem cilindrii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Dupa 5 minute, scoatem tava din cuptor si mai strangem discurile daca e necesar apoi introducem din nou in cuptor pentru inca 10-15 min.
7. Cand scoatem din cuptor, cat sunt inca fierbinti, extragem cilindrul de aluminiu din cosulete / papioane. ATENTIE! Scoateti cate unul pe rand.
Crema:
Punem bananele si kiwi decojite intr-un vas si le pasam cu un blender vertical. Incorporam zeama de lamaie, esenta de menta si faina de orez expandat.
Decor
Puneti intr-un vas ciocolata, apa si uleiul si tineti vasul in mana deasupra flacarii invartind continuu (puteti pune la bain-marie, dar asa e mai rapid :).
Asamblare:
Umpleti fiecare papion/gentuta cu crema de fructe si decorati-l cu ciocolata topita.
Enjoy!
1
Puteti inlocui laptele de migdale cu lapte obisnuit si uleiul cu unt.