Anul asta a fost un an bogat in visine, fata de anul trecut cand n-am vazut 2-3 visine in visin.Asa ca am zis sa fac si niste nectar, pe langa, dulceata, gem, sirpo, visine pentru prajituri....asa ca ne-am pus pe adunat, scobit si facut nectar.
Te urci in visin, aduni visinele.
Le speli, apoi le scoti samburii.
Bagi visinele la blender, apoi le pui intr-un tuci incapator.
Adaugi zaharul, apa, amesteci si pui tuciul pe foc, la inceput la foc iute.
Aduni spuma care se formeaza, cand incepe sa clocoteasca, reduci focul la mic si lasi sa fiarba cca 1 ora.
Intre timp pregtesti sticlutele, le speli, apoi incalzesti cuptorul, stingi focul si bagi sticlutele sa se usuce.
Cand nectarul este gata, dai tuciul de pe foc, scoti sticlutele din cuptor si le umpli cu nectar, capacestii sticlutele, le asezi in tava cuptorului.
Faci focul la cuptor, il reglezi la mic, bagi tava cu sticlute in cuptor si le lasi 30 min. Apoi le scoti din cuptor, le depozitezi in camara si le acoperi cu o patura, le lasi sa se raceasca bine, apoi le duci in beci sau le lasi in camara.
Cand este caldura aia mare si nu mai poti, bagi 2-3 sticlute la frigider, apoi te hidratezi cu un delicios nectar dulce acrisor.