Muschi de vita excentric

de nico15 in Vita, 22 Aug 2011 | 7244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 bucati de tornedo(muschi de vita)
  • 2 ciuperci mari
  • 2 bucati de pancetta / bacon
  • 2 felii de branza topita / cascaval
  • 4 ficatei de pui
  • 14 cirese
  • 1 morcov
  • 4-5 cubulete de unt
  • 30 ml sirop de cirese (visine)
  • 2 morcovi
  • 1  telina
  • 150 g de ciuperci
  • 2 lingurite mustar cu bobite
  • 50 g de parmezan
  • ceapa verde -o legatura
  • piper
  • un galbenus de ou
  • 30ml cognac
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de smantana lichida

  Pt décor:

  • morcov,
  • coaja de portocala si varza rosie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita excentric:


Se ia carnea se curata de pielitele albe cu atentie sa nu se rupa, acestea trebuiesc indepartate deoarece daca nu va strange carnea si va avea o forma urata, dupa care o vom trage la tigaie. In prealabil carnea a stat 20 de minute minim (poate sta si mai mult de doua ore si va fi mult mai frageda), intr-o marinada formata din: cateva boabe de ienibahar, ulei, cimbru, menta, vin alb sec, zeama de portocala), dupa care o tragem la tigaie in ulei si un cubulet de unt, pana cand prinde fata pe toate partile aproximativ 4-6 minute, dupa care o scoatem si o lasam in asteptare invelindu-o in folie de aluminiu.

 Trecem la montarea preparatului dupa cum urmeaza: pe bucata de carne montam o felie de bacon, punem ciuperca, optional se poate pune si o felie de rosie si deasupra felia de branza topita sau cascavalul. Se va lua o tava se unge cu putin ulei de masline se pune hartie de copt si se da preparatul la cuptor, urmand sa verificam cand este carnea facuta cu ajutorul unui termometru sonda Temperatura trebuie sa fie intre 68-71 grade Celsius, pentru medium-facut(centru roz).Dupa care il scoatem si il lasam in asteptare.

 Intr-o tigaie prajim ficateii de pui si il scoatem pe servete absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime.

 Legumele(morcovi, telina si ceapa verde) precum si ciupercile le spalam si curatam de coaja(morcovi si telina) si le vom taia julien(foarte subtire), ciupercile le vom taia lamele iar ceapa verde un pic orizontal(stil chinezesc). Le punem la sotat in ulei de masline si un pic de unt intaii telina, morcovi, ceapa verde si ciupercile si le tragem la tigaie maxim 3-4 minute dupa care le scoatem si lasam in asteptare. Vom face o scarite din morcovul crud si pe aceasta o tragem la tigaie  doar 1-2 minute si ultimele care vor intra in tigaie pentru a nu fi crude ci doar un pic sotate in ult vor fi ciresele.

 Acum putem sa montam preparatul nostru, peste preparatul initial adaugam ficatelul de pui si perechea de cirese, una din cirese va fi data prin parmezan cealalta nu, adaugam garnitura din legume si pentru dessign punem scarita de morcov si optional o frunza de varza rosie dupa care ne putem apuca sa preparam cele doua sosuri cu care vom servi acest preparat dupa cum urmeaza:

Dressing de fructe, caramelizam putin zahar, adaugam 1-2 cuburi de unt, sirop de visine doua linguri, sare si piper, daca va iese prea apos adaugati o lingurita de amidon, daca va iese prea batos adaugati 2-3 linguri de stock(supa de legume).

Al doilea dressing este un sos de mustar care va trebui sa balanseze intre dulce si amarui, il vom prepara dupa cum urmeaza :2 lingurite de mustar boabe, 2 linguri de smantana lichida, 2 linguri sos de soia, 1 galbenus de ou, 7-8 boabe de piper si 30 ml de cognac, sare si piper dupa gust.

 Cam multa munca si migala dar, credeti-ma, la final este ceva deosebit, merita incercat daca aveti timp si rabdare cu siguranta ca va veti incanta musafirii.

 

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita excentric" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

DIANA B 1

24.08.2011, 13:55

Auzi , ce muschi fitos ... si asta-i excentric ...

Ptr ca ai scris MARINADA , respect ! ca Horia Varlan

nico15 1

24.08.2011, 18:55

Va multumesc pentru aprecieri.

cocolina 1

19.04.2012, 13:28

Excelent de bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stufat de vitel