Intr-o zi de toamna tarzie dar rodnica, toamna lui 2021, mi-am adunat de prin gradina ultimile ''trufandale'', niste vinete subtirele, dovlecei si alte legume. Dar azi este despre vinete si dovlecei. Am spalat legumele si le-am taiat rondele apoi le-am pus in caserole si direct in lada aia friguroasa, sa fie acolo ca nu se stie cand ne vin poftele. Poftele au venit si uite asa am pus de o musaca cu rondele de vinete si dovlecei.
Am scos de la congelator caserola cu rondele de vinete si dovlecei si am lasat sa se dezghete, punand continutul intr-o strecuratoare. A doua zi am calit rondele intr-o tigaie wok cu putin ulei, am presarat sare peste ele, apoi le-am asezat pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei. Apoi m-am apucat sa fac umplutura de carne. Am curatat ceapa, morcovul, le-am spalat si taiat, ceapa marunt si morcovul l-am dat pe razatoarea mica.Apoi le-am pus la calit in tigaia wok, am adaugat si carnea tocata, am presarat putina sare si piper si am lasat sa se caleasca cca 20 min, apoi am adaugat amestecul de rosii si ardei. Am micsorat focul si am lasat sa se gateasca timp de 1 ora pana scade tot lichidul. Am folosit o tava rotunda de aluminiu am pus un strat de rondele de vinete si dovlecei apoi am pus umplutura si am acoperit cu un alt strat de dovlecei si vinete. Am batut 2 oua amestecate cu 3 linguri de amestec de rosii cu ardei si branza razuita, acest amestec l-am turnat deasupra , am asezat forma in tava de la cuptor, am pus apa in tava, am bagat tava la cuptor la foc mic pentru cca 2 ore.