Musaca de dovlecei

de Mimi_miss_u in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2012 | 5975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • dovlecei - 3 buc medii
  • rosii - 500g
  • ardei gras (de preferat rosu) - 2 buc
  • busuioc - proaspat (sau congelat)
  • branza - 300 g
  • cascaval - 200g
  • parmezan - 100g
  • oua - 3 buc
  • unt - pt uns tava
  • pesmet - pt tapetat tava
  • muschi file (sau sunca curcan) - 300g (feliat)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei:

Se taie dovleceii felii rotunde, la fel si rosiile si ardeii.

Radem branza si cascavalul.

Ungem tava cu unt si o tapetam cu pesmet si incepem sa punem straturi de legume, braza si mezel.

Intai un strat de dovlecei, apoi unul de mezel, niste ardei, frunze de busuioc si putina branza rasa. Apoi un strat de felii de rosii, ardei, frunze de busuioc, parmezan si un strat bun de branza rasa
Continuam cu strarturile in ce ordine ne place dar la final sa fie un strat de rosii, unul de branza si busuioc.

Batem ouale in care adaugam niste branza rasa si turnam compozitia peste legume. Presaram cascavalul deasupra si punem la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 grade.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie