Noua tare mult ne place ... e delicioasa !
Dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem felii subtiri.
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem felii aproximativ egale ca masura cu grosimea feliilor de dovlecel.
Punem ulei intr-o tigaie si prajim pe rand feliile de dovlecel si cele de cartofi ,pana se rumenesc usor pe ambele parti.
Separat , spalam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem intai pe lung, apoi rondele.
Punem putin ulei intr-o tigaie si calim ceapa impreuna cu morcovul.
Adaugam carnea, amestecand cu o lingura de lemn. Condimentam cu sare si piper ( dupa gust) si punem vinul. Lasam la foc potrivit pana ce vinul se evapora si carnea s-a calit si ea .
Intr-un vas pentru cuptor ( nu trebuie uns deoarece legumele au deja ulei) asezam un strat dublu de cartofi, apoi un strat de dovlecei, adaugam carnea, apoi din nou un strat de cartofi, un strat de dovlecel si presaram apoi pe intreaga suprafata parmezan.
Rosiile spalate si taiate in doua le asezam peste musaca.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce parmezanul s-a topit si rosiile s-au rumenit usor la suprafata.
Se serveste imediat.
1
Rosiile cherry pot fi inlocuite si cu rosii mari sau de orice alt tip.