- Ingrediente pentru pachetele de pui:
- 300 gr. spanac.
- un piept de pui
- 200 gr. cascaval
- 2 oua
- 1/2 ceapa
- 2 catei usturoi
- sare, piper
- faina, pesmet
- ulei pentru prajit
- Pentru garnitura:
- cartifi/orez
- Pentru sosul de iaurt:
- 300 gr. iaurt sau sana
- putin usturoi pisat
- sare, piper
- ulei de masline
- patrunjel tocat, marar/cimbru
- zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele din piept de pui cu spanac si sos de iaurt:
- pieptul de pui se feliaza iar apoi se se bate ca si pentru snitele, se condimenteaza cu sare si piper;
- se pune intr-o tigaie putin ulei la incins, se adauga ceapa si usturoiul toacat marunt, se adauga spanacul (spalat si uscat) si se caleste cam 5 min. pana scade apa pe care o lasa, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- se ia cate o bucata de piept de pui, se aseaza spanacul in mijloc iar peste o felie de cascaval, iar apoi i se da forma unui pachetel (img.5).
- am lasat fiecare pachetel impaturat in folie alimentara si le-am pus la frigider pt. aprox. 1 ora( cine vrea poate insa sa le pregateasca fara a le mai lasa la frigider).
- fiecare pachetel de pui se da prin faina, ou pesmet iar apoi se prajeste in uleiul incins.
- se serveste cu garnitura de cartofi nature si sos de iaurt........sau pilaf de orez si sos de iaurt :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele din piept de pui cu spanac si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.