Musaca de cartofi cu carne de porc

de babi5 in Porc, 22 Aug 2013 | 55997 vizualizari

 

Azi m-am inspirat din reteta Sydei cu mici modificari ,eu am facut dintr-o cantitate mai mare si numai dintr-un fel de carne ,am mai adaugat la smintina avuta si o crema de brinza cu smintina de la delaco ,vreau sa va spun ca a iesit o bunatate de mincare ,fara lauda ...Trebuie sa incercati ..si o sa-mi dati dreptate.. Multumesc Sydi pentru reteta .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 1 kg carne porc macinata
  • 3 oua
  • 200 ml smintina
  • 140 gr crema de brinza cu smintina delaco
  • piper
  • boia
  • sare
  • 1 lingurita vegeta
  • 5 catei de usturoi
  • 2 ardei galbeni grasi
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • ulei masline
  • rosi chery
  • frunze patrunjel pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne de porc:

Prima data am spalat  bine cartofii si i-am pus la fiert cu coaja . Apoi am curatat ceapa,usturoiul si ardeiul le-am tocat foarte marunt si le-am pus intr-o tigaie  la calit cu uleiul de masline ,am potrivit de sare si piper ,apoi cind s-a calit un picut am adaugat carnea am lasat-o 5 min sa se caleasca impreuna cu ceapa ,ardeiul si usturoiul  apoi am adaugat  100 ml apa calduta si am lasat sa fiarba  pina a scazut toata apa cca 20 min.

Cartofii dupa ce au fiert am scurs apa  si i-am curatat de coaja ,apoi i-am taiat rondele mai grosute sa nu se sfarime (sa aiba si aspect la servit ).

Am potrivit de sare ,piper ,vegeta si un picut de boia (pentru culoare )un picut de ulei de masline, am amestecat cu grija  sa nu se farimiteze  cartofii .Apoi intr-un vas de iena uns am asezat alternativ :cartofi,carne, cartofi, carne si ultimul strat cartofi .

Ouale le-am batut bine cu un picut de sare apoi am adaugat ;smintina,crema de brinza cu smintina delaco, am amestecat bine  cu ouale si apoi am turnat in mod uniform peste cartofi urmind a introduce in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Lasam 30 min apoi eu am inchis cuptorul si am mai lasat 10  min sa se rumeneasca .

Si gata pentru a fi servita ..minunata musaca ..

TIPS-URI

1

Se serveste calda cu muraturi asortate sau salate de sezon

2

Dar cred ca este buna si rece ..cu un ardei iute linga si un castravete murat ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca