Mancarea de naut am preparat-o separat, astfel incat poate fi servita foarte bine si de cei care tin post. Pieptul de porc prajit e pentru cei care nu tin post iar in combinatie cu mancarea de naut e un preparat foarte gustos si satios...
Nautul se pune de seara la hidratat in apa rece.
Dimineata se scurge de apa, se clateste sub jet de apa, apoi se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat.
Cand furculita patrunde usor in boabele de naut inseamna ca este fiert, il scurgem de apa in care l-am fiert, apoi il clatim sub jet de apa sa indepartam cojile.
Punem intr-o cratita 2 linguri de ulei, lasam la incins.
Adaugam 1 lingura pasta de busuioc in ulei, amestecam, adaugam apoi nautul clatit si scurs, pasta de ardei si amestecam. La final presaram frunze de telina proaspat tocate.
Pieptul de porc de spala in apa rece, apoi se taie fasii.
Punem fasiile in tigaie antiaderenta sau cu fund dublu, adaugam 1/2 cana apa, sare, piper si condiment pentru prepararea carnii de porc si acoperim tigaia lasand carnea sa se gateasca la foc potrivit pana scade toata apa.
Dupa ce apa a scazut, indepartam capacul tigaii si mai pastram carnea pe foc pana se rumeneste uniform pe ambele parti.
Servim mancarea de naut ca fel principal intr-o zi de post sau cine doreste poate servi langa aceasta mancare si fasii de piept prajit.
Pofta buna!