Musaca de carne cu dovlecei si vinete

de susu in Mancaruri cu carne, 15 Oct 2014 | 35816 vizualizari

 

Compozitia e minunata si merge si la o musaca cu cartofi

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei mai mari
  • 500 gr carne tocata porc si vita
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 morcov mic
  • 3 catei mari de usturoi
  • busuioc proaspat sau uscat
  • ulei de masline
  • 4 rosii mari
  • 2-3 linguri pasta concentrata de tomate
  • 1 cana mare de vin rosu sec
  • condimente: sare, piper alb, nucsoara, oregano, scortisoara, dafin, cimbru, boia, curry, turmeric, coriandru
  • 200 gr branza rasa, mozzarela sau cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de carne cu dovlecei si vinete:

Dovleceii si vinetele necuratate de coaja se presara cu putina sare si condimente si se lasa acoperite cu o greutate sa se scurga de zeama. Se scurg dupa care se trag putin in tigaie sa se inmoaie, se pot pune si pe gratar.

Calim usturoiul zdrobit cu lama unui cutin impreuna cu dafin si coriandru. Adaugam ceapa tocata marunt si dupa ce am calit-o bine continuam cu morcovul si apoi carnea. Adaugam piper, cimbru si busuioc. Urmeaza rosiile mixate si dupa 5 minute punem vinul. Potrivim de sare, boia si curry. Adaugam restul de condimente dupa gust, bulionul si lasam sa scada bine. Asezam intr-o tava: un rand dovlecei, 1/2 din carne, branza, vinete, restul de carne, dovlecei si iar branza. Acoperim cu folie si dam 60 min la 200 de grade.

Dupa 30 de minute inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca frumos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de carne cu dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi