Gogosari in sos

de Oana in Muraturi, 10 Iul 2009 | 92675 vizualizari

 

Sunt perfecti alaturi de o friptura sau cartofi prajiti, deliciosi!daaaaaa

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 1 borcan pasta de tomate, concentratie 28% (eu am pus Olympia), de 800 g
  • 1/2 l otet (de Topoloveni)
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 kg zahar
  • 2 linguri cu sare mare
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 2 linguri boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Gogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget.

Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand. Va recomand o oala mai inalta si incapatoare, sa nu sara sosul.

Se adauga apoi gogosarii in sos si se mai fierb pana se inmoaie putin, cam 10 minute (gogosarii trebuie sa fie acoperiti de sos, se se infierbante putin, dar sa nu clocoteasca! doar sa se inmoaie f.f. putin, sa se poata aseza in borcane!). Se pun gogosarii in borcanele de 400 g, apoi deasupra sosul, va ajunge la fix, pentru toate borcanele :). Se inchid bine si se fierb la bain-marie 1 ora.

Se scot pe o patura si se invelesc, lasand borcanele la racit acoperite.

Ies 20 de borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (53)

Ade200 1

31.08.2012, 18:05

Faină treabă!

Xandrinne 1

20.09.2012, 21:12

Sunt tare buni! Eu ii fac tot cam asa.

ANCA 1

04.10.2012, 15:35

Oana, oare tin daca sar faza cu bain-marie-ul?.. am mai facut acum 2 ani, dar nu mai stiu daca i-am pus la bain-marie..

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos