Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute

de Mitinita in Muraturi, 1 Dec 2011 | 5259 vizualizari

 

Primul chutney facut de mine si am descoperit ca e super bun in combinatie cu branza,am incercat deocamdata cu telemeaua de oaie de la Hochland. Chutney-urile sunt de obicei mai dulci,dar eu am adaptat reteta pe gustul meu,ceea ce inseamna ca o puteti si faceti si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere de casa
  • 100 gr de zahar
  • 2-5 cm de ghimbir (mie imi place mai iute,puneti mai putin daca incercati ptr prima oara)
  • fulgi de ardei iuti
  • ghimbir pudra Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute:

Se spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc.

Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic.

Se fierbe cam 20-30 de minute si daca merele nu sunt destul de zemoase se mai adauga apa.

Dupa ce s-au inmuiat merele se adauga si ghimbirul pudra ,se ia de pe foc si se pune chutney-ul in borcane sterilizate si se da la dunst 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.

Se serveste cu branzeturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveți murați - de vară