au un gust extraordinor foarte fragezi si aromati o reteta inspirata dp reteteculinare.ro
in masina de paine am adugat ingrediente si le-am pus la programul de framantat si dospit . apoi am impartit aluatul in jumatate .jumatate din compozitie am impartit-o in 20 de bucati (aproximativ egale) iar din jumatatea ramasa am facut un cozonac
din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara pe care se pune la un capat umplutura de nuca cu arome si apoi o rulam ca pe o foaie de placinta capetele se unesc formand un covrig si apoi se rasucesc rezultand un 8 . se aseaza in tava pe hartie de copt se ung cu putin ulei si se lasa sa mai creasca cam 30 min .apoi se coc la cuptor incalzit cam 35 min pane se rumenesc .cand sunt inca fierbinti se ung cu miere si se presara nuca macinata din belsug
1
mierea pt a fi mai usor de us am bagat-o la microunde pt 30 sec
2
o parte din nuca folosit-o a foat usor coapta in cuptor si apoi rasnita impreuna cu cea normala
3
pe cativa mucenici am pus gem amestecat cu nuca ( f gustosi )