Mucenici

de Valyvalentyna in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 3132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte,
  • 600-700 gr faina,
  • 2 oua,
  • 5-6 linguri de zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 25 gr drojdie,
  • coaja de la 1 portocala,
  • 1 esenta vanilie,
  • sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • nuca,
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte pt. uns,
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se incalzeste putin laptele. Se dizolva drojdia intr o cescuta mica de lapte, iar restul se pune intr un vas mai mare. Batem ouale bine si le punem peste lapte.

Adaugam  zaharul si zaharul vanilat, drojdia si esenta, coaja de portocala si se amesteca totul bine, pina se topeste zaharul. Se adauga faina pina se intareste coca dupa ce se intareste coca se adauga uleiul.

Nu tot odata ,ci in doua- trei transe. Si framintam bine cu uleiul,apoi lasam 1 ora la crescut. Dupa ce aluatul a crescut rupem din aluat bucati ,cam cit un mar. Ruleaza-l in mina pina faci un sul, uneste-i capetele si apoi rasuceste-l. Si tot asa, pina umpli tava. Trebuie lasat putin spatiu intre ei. Ii lasam in tava pina isi dubleaza volumul. Dupa ce au crescut in tava ii ungem cu galbenusul de ou si laptele si ii bagam la cuptorul incins la 180 de grade pina se rumenesc frumos. Dupa ce s-au rumenit mucenicii scoate- i pe un platou si lasa-i sa se racoreasca un pic inainte de a-i unge cu miere, altfel va curge. Presara si miez de nuca macinat si sunt gata.!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldoveneşti