nu e nici o sarbatoare...dar mi s-a facut o pofta de mucenici si am facut si eu...pentru prima oara zic ca mi-a iesit ceva super bine...
Punem faina intr-un bol, deasupra drojdia, sarea si zaharul, margarina. Incalzim laptele si il punem peste amestecul cu faina. Adaugam si galbenusurile si zeama stoarsa dintr-o lamaie. Amestecam si framantam un aluat foarte elastic. Cand se desprinde de pe maini mai framanatam 1 minut timp in care adaugam uleiul. Lasam la crescut
Dupa ce a crescut impartim aluatul in bilute. Intindem biluta in 2 fasii si incepem sa impletim, facem mai intai un colacel dupa care il transformam intr-un opt.
Ungem cu ou si dam la cuptor la foc mediu.
Intre timp facem un sirop din miere si apa calduta. Cand mucenicii sunt rumeniti ii dam prin siropul de miere si prin nuca macinata. Ies moi si deliciosi.
Spor la trebusoara