Am inceput prin a face siropul: punem 300 ml apa,zaharul si zaharul vanilat la foc si lasam sa fiarba pana oblinem un sirop.Cand inca mai e putin caldut punem coaja de lamaie.
Intr-un castron incapator punem faina,facem o gropita unde adaugam pliculetul de drojdie,zaharul,sarea,oul,untul topit si laptele si se incepe framantarea( cca 20 min) pana la obtinerea unu aluat ce nu se lipeste si este elastic.Lasam acoperit o ora la dospit.
Aluatul se pune pe masa infainata si se imparte in 20 bilute de marime egala.Rulam fiecare biluta pana obtinem un rulou care il intoarcem la capete un capat spre interior celalalt spre exterior.Ii punem in tava si mai lasam la crescut cca o ora apoi ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele,si lasam pentru 20 de minute la cuptor pana devin aurii.Mucenicii se ung cu siropul racit sau se pot scufunda in sirop dupa care ii ungem cu miere si presaram peste ei nuca macinata.
1
pentru 40 de mucenici se dubleaza ingredientele