Mucenici

de mamaieelena in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg. faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 40gr.drojdie proaspata
  • 100 gr.margarina
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fiola cu rom
  • 500ml.apa calda 
  • 200 gr.nuca macinata
  • sirop:
  • 300 gr. zahar
  • 200 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se pun intr-un lighean toate ingredientele (mai putin siropul) si se amesteca si apoi se framanta pana se obtine un aluat consistent si compact ce se lasa la dospit pana se dubleaza volumul. Se imparte in bucati aproximativ egale si se fac opturi si se asaza in tava aragazului in care am pus hartie de copt. Se lasa la dospit iar 20 minute si se pun la cuptorul preancalzit la 200 de grade pana se rumenesc

Intre timp se pregateste siropul amestecandu-se apa cu zaharul si se da la foc pentru 15 minute apoi cand sunt mucenicii gata se scot si se pune cu o lingura siropul pe fiecare mucenic si se pune nuca pe suprafata lor. Optional scortisoara.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti