Mucenici

de kamy in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4509 vizualizari

 

Toata lumea cu mucenici....am facut si eu asa ca trebuia sa-mi pun reteta.
Trebuie sa specific....aluatul si asamblarea (sa zic asa)de azi imi apartin ,in rest treaba migaloasa a facut-o Sabina si Nicu ptr. ca eu,ieri am fost o doamna, ca doar era ziua mea....nu?

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 150 gr.faina
  • 60 ml.apa calduta
  • putina sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie+portocala rasa
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 zahar vanilat bourbon
  • zeama
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri zahar
  • 1 baton scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de lamaie+portocala rase
  • 1/2 lingura amidon
  • 2 lingurite cacao
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Aluatul:

Intr-un castronel puneti ingredientele uscate de mai sus,adaugati apa calduta,framantati putin si obtineri un aluat elastic(daca se lipeste de maini,mai puneti putina faina).

Infainati blatul si intindeti cu sucitorul o foaie de cca 3-4 mm.Infainati si deasupra si taiati cu aparatul mucenicii.Daca nu aveti aparat taiati cu 2 pahare de diametre diferite cercuri(mici, cu interiorul gol),si le rasuciti la jumatate...asa obtineti un 8.

Se lasa de seara pana dimineata pe blat(rasfirati) sa se usuce.

Inainte sa-i punem la fiert,intr-o strecura ii agitati bine sa cada surplusul de faina.

Intr-o olicica puneti apa la fiert(in functie de cati mucenici aveti...se mai umfla la fiert) cu putina sare,iar cand da in clocot adaugati mucenicii si batonul de scortisoara.

Cand mucenicii sunt aproape fierti puteti adauga o jumate lingura de amidon desfacut in putina apa, daca vi se pare zeama subtire(eu am pus)

Inainte sa oprim focul punem miere,zahar,cacao,coaja de lamaie+portocala,zahar vanilat, dupa gust si scoatem batonul de scortisoara.

Dupa ce oprim focul adaugam nuca taiata marunt sau data prin masina, esenta de rom(nu fiola)si scortisoara daca mai e necesar(eu nu am mai pus...batonul fiert a dat o aroma puternica)

Serviti ,va rog!!!

TIPS-URI

1

Eu asa adaug ingredientele de cand ii fac si niciodata nu am simtit amareala la zeama ...am citit la unele retete ca trebuie sa se puna nuca,romul si scortisoara cand e zeama rece,ca altfel se amaraste....nu-i asa.

2

La noi se mananca si calzi si reci.

3

Eu am facut intr-o oala de 2 l(mi-au mai ramas mucenici)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

09.03.2011, 21:52

Daca mai ai vreau si eu

kamy 1

09.03.2011, 21:54

mirela...sunt ca numai eu am mancat sabina cred ca a muncit prea mult la ei ieri si sotul nu-i acasa

adry88 1

12.06.2011, 13:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rumba