Mississippi mud pie

de alice_ciobanu in Prajituri, 4 Oct 2011 | 11231 vizualizari

 

Mississippi mud pie...mi-a atras atentia de cum rasfoiesti indexul retetelor lui Gordon Ramsay. Hei!..mi-am zis...suna fain...dar ce foto!...am exclamat apoi...Ooo...ce ingrediente...so simple but so delicious!

Asa ca am ales Mississippi mud pie pentru o ocazie speciala (13 ani de casatorie...ha..numar cu ghinion? lucky me :P) Din motive "obiective" (mersul la ortopedul pediatru care mi-a spulberat instant emotiile legate de durerea Mirunei), nu am putut sa o sarbatorim in ziua cu pricina si am decalat-o putintel. Dar asteptarea a fost pe masura. Mississippi mud pie, despre care Gordon zice asa frumos ca "arata ca un tort, nu ca o placinta"...eu pot zice doar ca nici nu conteaza ce este, cake ori pie...who cares? Is the best!.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 gr biscuiti obisnuiti
  • 60 gr unt
  • 60 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • pentru crema:
  • 180 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • 180 gr unt
  • 4 oua
  • 90 gr zahar tos
  • 90 gr zahar brun
  • 200 ml frisca (reteta zice ca smantana dar eu nu gasesc smantana de buna calitate si grasa)
  • pentru topping:
  • 100 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mississippi mud pie:

Asaaaa....pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie, dupa care ii puneti intr-un bol mare. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, impreuna cu untutl si dupa 2-3 clocote si omogenizare completa, luati de pe foc si raciti usor. Turnati apoi amestecul peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine. Intr-o forma de tort de 24/26 cm, din aceea cu inel detasabil, puneti blatul de biscutiti si nivelati bine. Dati la rece, in frigider. E suficient cat sta pana pregatit crema.    

Pentru crema topiti ciocolata impreuna cu untul, omogenizati bine si apoi raciti usor. Intr-un bol mare mixati ouale cu cele doua tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul. Amestecati apoi frisca si mixati putin, la viteza mica. Turnati si crema de ciocolata si mixati citeva minute.    Scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra blatului crema.    

Dati la cuptor, incins in prealabil, la treapta 4/180 C, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor. Lasati sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.  

Apoi puneti deasupra toppingul ..adica mixati bine frisca cu zaharul pudra si presarati ciocolata rasa.    

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mississippi mud pie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni