Minitarte cu piersici

de T I M E A in Dulciuri, 23 Feb 2014 | 4340 vizualizari

 

Am facut din nou un desert asa ca pentru sufletul meu, tarta cu fructe in varianta individuala, adica minitarte.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
  • coaja de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 3 lingurite gris
  • 1/2 kg piersici (congelate am folosit eu)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scotisoara
  • - zahar pudra pentru pudrat
  • - 1 lingura unt pentru uns tavitele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu piersici:

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand cate o bucata din aluat din care cu un bol decupam forme rotunde cam cu 2-3 cm mai mari decat tavitele.

Tavitele de tarte le ungem cu unt. Asezam cercul in tavita, apasam cu degetele pe fund si de jur imprejur, apoi cu un cutit taiem surplusul de aluat. Procedam asa si cu restul de aluat. O sa mai ramane aluat pe care il vom folosi deasupra.

Dar pana atunci presaram peste aluat cate o jumatate de lingurita de gris in fiecare tavita. Asezam apoi feliile de piersici (piersicile mele au fost puse la congelator feliate iar dupa ce le-am dezghetat am indepartat coaja) si presaram zaharul vanilat si scortisoara. Un plic de zahar vanilat la 3 tavite. 

Intindem aluatul ramas si cu un cutit taiem fasii cam de 1 cm latime. Punem peste fiecare cate 4 fasii si apasam usor pe margini pt a se lipi de aluatul din tavita.

Asezam tavitele intr-o tava mare si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Dupa ce s-au racit putin le pudram deasupra cu zahar pudra. 

Servim cu ceai sau cafea! 

Pofta mare si duminica frumoasa in continuare!

TIPS-URI

1

Puteti dubla cantitatile pentru aluat si jumatate pastrati la congelator pentru data viitoare cand doriti sa pregatiti un asa desert, eu asa fac

2

Este important sa presaram putin gris peste aluat pentru a absorbi surplusul de suc lasat de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu visine si bezea