Minisarmale dulci in frunze de stevie

de Bucataras Diana in Mancaruri de post, 23 Sep 2018 | 2583 vizualizari

 

Daca tot e provocare GastroArt, provocare sa fie, zic. :) M-am tot gandit ce sarmale sa fac sa fie altfel decat de obicei si, cum banuiesc ca stiti deja ca imi place sa gatesc putin diferit, mi-a traznit ideea sa fac sarmale desert. Apreciati ca nu am folosit seminte :P, cele de rodie nu se pun :D. Recunosc ca am avut emotii pentru gust, dar chiar au iesit bune. Mai am de lucru la aspect... Din pacate nu am mai gasit imaginatie si pentru prezentare...

 

INGREDIENTE

  • 150 g bulgur
  • 2-3 legaturi stevie
  • 1 conserva ananas light
  • 1/2 rodie
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minisarmale dulci in frunze de stevie:

Punem bulgurul intr-un castron si turnam compotul de ananas incalzit peste el. Daca mai este nevoie, adaugam apa calda. Cantitatea de lichid trebuie sa fie cel putin dubla fata de cantitatea de bulgur. Punem ananasul intr-o strecuratoare sa se scurga.

Punem apa la fiert intr-o oala larga in care adaugam zeama de la o jumatate de lamaie. Cand clocoteste apa, luam oala de pe foc, adaugam frunzele de stevie spalate bine pentru circa 2 minute, apoi le lasam la scurs. Tocam marunt ananasul si il amestecam cu bulgurul si cu samburii de rodie. Adaugam pudra de ghimbir si 3/4 din cantitatea de zahar si dam compozitia prin robot la viteza minima 2-3 minute, pana devine aproape pasta, apoi o lasam sa se scurga de zeama in exces, pe care o pastram.

Purcedem la impachetarea sarmalutelor: daca este prea mare, taiem frunza de stevie in doua, o asezam in palma cu nervurile in sus, punem cate o lingurita de compozitie si apoi rulam sarmalutele. Le asezam intr-o cratita din inox, le pudram cu zaharul ramas, le acoperim cu zeama ramasa si cu apa. Adaugam scortisoara si esenta de vanilie si dam la cuptor pana scade lichidul. 

Servim cu iaurt cu fructe.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minisarmale dulci in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

24.09.2018, 21:53

miki_a 1

25.09.2018, 05:54

interesante, sănătoase...bravo!

mirela0911 1

26.09.2018, 08:49

Sigur sunt bune si in frunze de stevie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu crupe-reteta de post