Minibaghete fragede

de Sim0na in Piine, 5 Mar 2012 | 4248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml apa minerala
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus + lapte ptr uns
  • ulei ptr tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minibaghete fragede:

Am pregatit mai intai maiaua, amestecand drojdia cu putin lapte dulce. Amestecul l-am pus in mijlocul fainii si am lasat sa creasca cateva minute.

Cand drojdia a dospit, am adaugat laptele caldut, apa minerala (pe care am pus-o in pahar exact inainte de a o folosi), sarea si la urma am incorporat uleiul, continuand sa amestec bine.

Am obtinut un aluat elastic si bine legat, pe care l-am lasat la crescut cca 50 minute, intr-un vas acoperit cu un prosop umed. Cand si-a dublat volumul, am rasturnat aluatul pe masa si am format baghetele – mie mi-au iesit 15. Le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am crestat pe alocuri, si le-am mai lasat la crescut 30 minute.

Cand baghetele s-au umflat putin, le-am uns cu un amestec de 1 galbenus + putin lapte caldut (sau la temperatura camerei).

Am dat tava la cuptorul preincalzit, la temparatura de 2000 C, pentru 30 minute. Cand au fost gata le-am pus intr-un servet si le-am lasat sa se raceasca.

Au iesit foarte gustoase si extrem de pufoase!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minibaghete fragede" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Naan- paine indiana