Am pregatit mai intai maiaua, amestecand drojdia cu putin lapte dulce. Amestecul l-am pus in mijlocul fainii si am lasat sa creasca cateva minute.
Cand drojdia a dospit, am adaugat laptele caldut, apa minerala (pe care am pus-o in pahar exact inainte de a o folosi), sarea si la urma am incorporat uleiul, continuand sa amestec bine.
Am obtinut un aluat elastic si bine legat, pe care l-am lasat la crescut cca 50 minute, intr-un vas acoperit cu un prosop umed. Cand si-a dublat volumul, am rasturnat aluatul pe masa si am format baghetele – mie mi-au iesit 15. Le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am crestat pe alocuri, si le-am mai lasat la crescut 30 minute.
Cand baghetele s-au umflat putin, le-am uns cu un amestec de 1 galbenus + putin lapte caldut (sau la temperatura camerei).
Am dat tava la cuptorul preincalzit, la temparatura de 2000 C, pentru 30 minute. Cand au fost gata le-am pus intr-un servet si le-am lasat sa se raceasca.
Au iesit foarte gustoase si extrem de pufoase!!!