Primii mei covrigi

de Lau in Piine, 5 Mar 2011 | 5220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie
  • 50 g sare
  • mac
  • susan
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primii mei covrigi:

se cerne faina intr-un lighean,se face o gaura in mijloc,

se pune drojdia amestecata cu putina apa calda,

se lasa 20 min sa faca spume, apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit pana isi mareste volumul.

se rup bucati se modeleaza covrigi,

dupa ce am terminat de modelat, punem apa intr-o oala  la fiert, cu sare,

cand clocoteste punem cate un covrig si il lasam 4 secunde sa se umfle,

ii scoatem cu paleta pe o farfurie,ii punem in tava unsa cu ulei

ii ungem cu ou,presaram mac si susan si ii dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc.

cand sunt calzi ii stropim cu putina apa si punem un prosop deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Primii mei covrigi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine - reteta de baza la masina de paine