Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Aveam cumparat un plic de crema fructe de padure de la Dr.Oetker si ma tot impiedicam de el.Ieri am achizitionat niste forme de aluminiu,nu stiam la ce o sa le folosesc,dar am zis sa fie acolo.Azi facand oares`ce ordine prin bucataria mea dezordonata,am facut un fel de asociere intre forme si crema aia,asa ca m-am pus pe treaba...iar vorbesc mult,in curand il intrec pe Padre...
Blatul:
Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana au devenit o spuma. Ciocolata am razuit-o pe razuitoarea mica si apoi am incorporat-o in galbenusuri. Faina am amestecat-o cu praful de copt si zaharul vanilat si le-am omogenizat impreuna cu galbenusurile si ciocolata. Albusurile batute spuma cu un praf de sare le-am incorporat in compozitia de mai sus. Formele de aluminiu le-am uns cu margarina topita. Am pus compozitia in 6 forme si le-am bagat la cuptorul preincalzit, cca 10 minute. Murele le-am taiat mai mici si le-am amestecat cu zaharul brun, dupa care le-am pus desupra compozitiei care era de 10 minute in cuptor. Sunt gata coapte cand trec testul scobitorii. Se scot din forme si se lasa la racit.
Crema:
Praful de crema cu zaharul farin si laptele se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Asamblare:
Se taie fiecare tortulet in trei se umple cu crema si se orneaza. Deasupra o mura peste care se toarna tort gelee-ul pregatit conform instructiunilor de pe plic.
1
peste galbenusuri am adaugat un praf de sare.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola