Aveam cumparat un plic de crema fructe de padure de la Dr.Oetker si ma tot impiedicam de el.Ieri am achizitionat niste forme de aluminiu,nu stiam la ce o sa le folosesc,dar am zis sa fie acolo.Azi facand oares`ce ordine prin bucataria mea dezordonata,am facut un fel de asociere intre forme si crema aia,asa ca m-am pus pe treaba...iar vorbesc mult,in curand il intrec pe Padre...
Blatul:
Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana au devenit o spuma. Ciocolata am razuit-o pe razuitoarea mica si apoi am incorporat-o in galbenusuri. Faina am amestecat-o cu praful de copt si zaharul vanilat si le-am omogenizat impreuna cu galbenusurile si ciocolata. Albusurile batute spuma cu un praf de sare le-am incorporat in compozitia de mai sus. Formele de aluminiu le-am uns cu margarina topita. Am pus compozitia in 6 forme si le-am bagat la cuptorul preincalzit, cca 10 minute. Murele le-am taiat mai mici si le-am amestecat cu zaharul brun, dupa care le-am pus desupra compozitiei care era de 10 minute in cuptor. Sunt gata coapte cand trec testul scobitorii. Se scot din forme si se lasa la racit.
Crema:
Praful de crema cu zaharul farin si laptele se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Asamblare:
Se taie fiecare tortulet in trei se umple cu crema si se orneaza. Deasupra o mura peste care se toarna tort gelee-ul pregatit conform instructiunilor de pe plic.
1
peste galbenusuri am adaugat un praf de sare.