Tarte:
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.
Aluatul se toarna in formele mici de tarta (~1 lingura aluat pentru fiecare forma) unse bine cu ulei. Se dau la cuptor la foc mediu, pana se auresc usor deasupra, in jur de 10-15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu smantana. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore, pana compozitia incepe sa se intareasca.
Pe fiecare mini-tarta punem cate 1 lingurita zdravana cu crema de ciocolata, apoi dam la frigider pana crema se intareste foarte bine. Ornam cu moate de frisca si un praf de cacao.