Noire - de sarbatoare

de anca_rm in Prajituri, 23 Dec 2013 | 5045 vizualizari

 

Pentru ca sotului ii place mult acest desert , am zis sa il fac de Craciun putin altfel

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata
  • 150 g unt
  • 200gr biscuiti digestivi
  • 300 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina
  • Praf de sare
  • 2 linguri visinata
  • 20 visine din visinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Noire - de sarbatoare:

Pregatim formele de briose sau alte forme pe care le aveti prin casa,daca sunt de silicon atunci trebuie numai sa fie curate , daca sunt de metal atunci puneti folie alimentara pe fund si partile laterale .

 Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu 100 gr de unt topit . Amestecul obtinut il impartim pe fundul formelor si il apasam uniform .

 Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frisca lichida si cu 50 gr unt.

 Cand s-a topit se da deoparte de pe foc si o lasam putin sa se racoreasca , punem si praful de sare si visinata.

 Batem cu mixerul ciocolata topita cu 250 ml frisca cam 5 minute.

 Gelatina o punem la hidratat pentru cateva minute , si o incalzim pe foc pana cand se dizolva .

 O turnam peste frisca cu ciocolata si amestecam bine.

 Turnam aceasta compozitie peste biscuiti , eu am pus cate o lingura intr-o forma si in mijlocul formei cate o visina; dam la frigider pentru cateva ore .

 Daca doriti se poate glazura cu ciocolata topita cu putina frisca , eu nu am facut acest lucru , am lasat-o asa .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Noire - de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Noapte venetiana"