Acest sortiment de pizza este ideal pentru aperitive, gustari sau chiar pentru a fi impachetate copiilor la scoala. Aluatul este asemanator aluatul de pizza original, iar pentru umplutura se pot folosi orice fel de combinatii preferate....
Drojdia si zaharul se dizolva in apa/laptele caldut ,dupa care se amesteca cu restul ingredientelor.
Totul se framinta bine si se poate intinde, rula, umple.... imediat, dupa care se introduce in cuptorul incins la 220°C pentru circa 15-20 min.
Intindeti aluatul cu o grosime de cca. 1/2 cm, puneti sosul de rosii sau/si ce doriti voi deasupra ( ciuperci, cascaval, sunca), rulati precum rulada, dupa care cu cutitul taiati rondele de cca. 2-3 cm de groase.
Asezati rondelele de pizza pe tava,iar cu mina presati putin fiecare rondea. Unge-ti cu lapte,ou batul si da-ti la copt. Cind sint rumene deasupra, se scot si cine doreste poate sa unga fiecare pizza cu ulei amestecat cu usturoi presat.
Daca aveti timp si doriti ca pizzele sa fie si mai pufoase,dupa ce le puneti in tava,lasati-le la dospit inca 20-30 min,dupa aceea coaceti-le.
Nu va vor ramane multe pe masa dupa ce le-ati servit....
Pofta mare !