Mini Pavlova cu vanilie si krant

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Oct 2013 | 6499 vizualizari

 

Am comis-o din nou,pentru ca tare-i buna,numai ca de data asta am vrut combinatia crema de vanilie si krant.....

 

INGREDIENTE

Bezea
  • 3 albusuri
  • 175 g zahar cu granulatie mica
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon
Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 2 pliculete zahar vanitat
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura amidon
  • 1 cana cu lapte ( cca 150-200 ml)
  • 1/2 rodie
  • 30 g unt
  • krant
  • 100 g nuca
  • 3 linguri zahar
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Pavlova cu vanilie si krant:

Bezeaua:

Albusurile batute spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul cate o lingura si mixam de fiecare data cca 2-3 min,procedam asa pana terminam zaharul,apoi adaugam lingurita de otet si mixam 2-3 min,la fel procedam si cu amidonul.Tapetam o tava cu hartie de copt si formam ''fustita'' pavlovei,am facut 3 si cateva bezele....dam la cuptorul preincalzit si apoi lasat la o temperatura de cca 130-150 grade,aproximativ 1 ora,1 ora si 15 min....Lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie:

Galbenusurile impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si amidonul,omogenizam si apoi dizolvam cu lapte si lasam sa fiarba pana se ingroasa,Cand incepe sa se ingroasa adaugam jumatatea de rodie si mai lasam sa fiarba 10 min.Dam craticioara de pe foc si adaugam 30 g unt,omogenizam si lasam sa se raceasca cca 10 min.

Krant.

Spargem nucile le maruntim.Zaharul il caramelizam,cand este tot topit adaugam nucile si omogenizam.Pe un fund uns cu ulei rasturnam krantul,aplatizam si lasam sa  se raceasca.cand este rece il pisam cat vrem de marunt.Krantul il pregatim primul.

Asamblare:

Peste bezea turnam crema de vanilie,apoi adaugam krantul si ornam cu bezele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pavlova cu vanilie si krant" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu zmeura