Daca e zi de weekend inseamna ca ne jucam in bucatarie cu arome,texturi si culori din cele mai variate.Aveam in frigider cateva ciupercute,insuficiente pentru o ciulama dar de ajuns pentru cateva aperitive cu smochine,asa ca mi-a venit ideea unor mini pateuri.
Aluatul foietaj l-am scos din congelator,insa nu l-am lasat sa se dezghete chiar de tot pentru ca ar fi fost prea moale ca sa lucrez cu el.
Ciupercile si smochinele le-am taiat cubulete mici,am pus putin ulei de rapita intr-o tigaie,am adaugat usturoiul si ardeii iuti tocati marunt,am calit putin,apoi am adaugat ciupercile si cand acestea au fost aproape gata (mai mult de trei sferturi),am adaugat si smochinele.Am lasat apoi ciupercile sa se raceasca complet pentru a nu strica aluatul.
Foaia de aluat am intins-o pe blatul de lucru,am taiat dreptunghiuri aproximativ egale (mie mi-au iesit cam 12 dreptunghiuri dintr-o foaie),apoi am pus cate o lingurita de ciuperci cu smochine pe fiecare foaie ,am uns marginile cu ou si apoi am impaturit aluatul,obtinand niste mini pateuri.Am sigilat marginile apasand cu furculita,am uns cu ou batut deasupra,am presarat putin cascaval ras si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.
Pofta mare!