langosii astia-s migalosi dar sunt buni... se simte mai bine umplutura si mananci un langos dintr-o imbucatura :D:D
Prepararea aluatului:
Mai intai facem maiaua.
Se incalzeste un pic laptele cu 2 linguri cu zahar.
Intr-un bol punem drojdia. Peste turnam laptele si presaram un pic de faina.
Lasam pana cand drojdia se topeste toata.
Dupa aceea punem faina intr-un bol mare, face o gaura in mijloc.
In mijloc punem ouale, untul topit, lamaia rasa, zaharul, sarea si peste turnam, treptat, maiaua.
Incepem sa amestecam luand faina dinspre margini spre interior.
Framantam bine cat sa facem un aluat nelipicios dar sa nu fie tare.
Daca se intareste aluatul, framantati cu putin ulei sa-si revina.
Bolul in care am framantat aluatul se acopera cu un prosop curat si se tine intr-un loc caldut, cu o temperatura constanta si se lasa la dospit.
Prepararea umpluturii:
Brnza o dam pe razatoare sau o framantam cu mana, daca este zemoasa o lasam un pic la scurs.
Ouale le batem bine, impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, si le amestecam cu branza.
Dupa ce aluatul a dospit, impartim aluatul in 5-6 parti si intindem, rand pe rand, pe o planseta curata.
Cu un pahar decupam forme rotunde.
Pe mijlocul cercurilor formate punem umplutura de branza si unim capetele, ca un semicerc va arata.
Intr-o tigaie incingem ulei si punem semicercurile formate.
Imediat dupa ce le-am scos din tigaie le pudram cu zahar.
Eu am facut si cu gem de prune.
Pofta buna!
1
atentie, e posibil sa nu folositi tot untul topit sau sa puneti mai mult... asta in functie de faina...