Asa cum am spus eram tare ispitita de aceasta placinta si eram curioasa cum va iesi cu grisul fiert, fara blat, fara aluat... Rezultatul a fost unul neasteptat de bun, am fost de-a dreptul incantata si eu si consumatorii bineinteles. Ultima data am vazut placinta lui Motanel, doar ca nu avea decat 3 linguri de zahar, eu am adaugat cum am crezut de cuviinta. Branza am cumparat-o de la market si era putin cam seaca, drept pentru care compozitia cu branza mi s-a parut cam fluida si am mai adaugat eu 2 prafuri de budinca. Mentionez ca am folosit o tava de 45/35 cm si cantitatea trebuia dublata. Va spun pasii facuti si exact ce-am folosit. Placinta a iesit buna, buna...
Se pune laptele la fiert cu 2 zahar vaniliat si 6 linguri zahar. Cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu, sa nu se faca cocoloase. Intr-o tava unsa cu putin unt (eu am tapetat cu hartie de copt, dar nu recomand, datorita grisului se dezlipeste greu), se pune grisul si nivelam cu o paleta.
Ouale se mixeaza cu 12 linguri de zahar, zaharul vaniliat si razatura de lamaie. Se adauga untul topit, branza, stafidele, prafurile de budinca si faina. Se amesteca bine cu o paleta si se pune peste gris in tava. Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 grade si lasam pentru 40 minute cand este frumos rumenita. Scoatem placinta, o lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra cu aroma vanilie. Portionam dupa preferinta fiecaruia.
Pofta buna!
1
Sa cautati ca branza sa fie mai grasa (sa nu fie uscata) fiindca devine grunjoasa in placinta
2
Praful de budinca face ca placinta sa semene cu un cremes