Mîncărică de prune uscate

de Bunica in Mancaruri de post, 9 Apr 2009 | 41093 vizualizari

 

O mincarica de prune des intilnita in satele din Muntenia. Bunicile isi alintau astfel nepoteii…

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr prune uscate (se gasesc in piete, la tarani)
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mîncărică de prune uscate:

Punem zaharul intr-o craticioara usca la foc potrivit (caramelizarea zaharului) pina devine auriu. In acel moment se toarna (stinge) o ceasca de apa (200 gr apa) si se fierbe astfel pina se topeste zaharul.

Faina se amesteca separat cu uleiul, se subtiaza cu putina apa si se toarna apoi in craticioara peste siropul de zahar.

Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun prunele spalate in prealabil cu apa calduta (in 3-4 rinduri). Dupa ce fierb prunele 5-7 minute, e numai buna de pus in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mîncărică de prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

05.09.2009, 17:26

nu am mancat niciodata,morometii mancau asta cu mamaliga!

Bucataras 1

05.09.2009, 19:43

Da, asa e, pai bunica era din zona, cam la 20 km de Silistea Gumesti

rivka 1

05.09.2009, 21:42

pai bine imi aminteau eu desi am terminat liceul de vreo...13 ani...aproape 14 dar nu am mancat niciodata dar din morometi imi aduc aminte de mancarea asta.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Orientala de post reteta traditionala romaneasca