Miel in sos de rosii cu usturoi

de katty in Oaie, 17 Apr 2018 | 4810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de miel cu os(sira spinarii)
  • 2 cepe
  • 1 conserva rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 150 ml vin rosu
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita zahar optional
  • 2 linguri de ulei
  • 1 legatura marar verde
  • 2-3 catei de usturoi
  • orez pentru garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel in sos de rosii cu usturoi:

Curatam carnea si o taiem in bucati potrivite. O spalam si o scurgem.

In uleiul incins punem carnea. Acoperim cu un capac si o lasam pana incepe sa se rumeneasca usor pe toate partile (amestecam in ea ocazional). Adaugam ceapa tocata fin, o lasam pana se inmoaie bine, apoi stingem cu vinul caldut. Lasam sa fiarba pana scade vinul, apoi acoperim cu apa calda si fierbem pana zeama a scazut la jumatate. Adaugam conserva de rosii, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, foile de dafin si zaharul. Fierbem pana sosul se leaga. Adaugam mararul tocat fin, stingem focul, apoi usturoiul. Amestecam usor, apoi acoperim cu un capac. Servim cu garnitura de orez si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava