Miel fiert in jantuit

de gaby_duceag in Supe/Ciorbe, 2 Aug 2010 | 16985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un miel
  • apa :))))
  • 3 rosii
  • doi ardei
  • doi morcovi
  • usturoi, (dupa gust)
  • 1, 5 l jantuit( produsul ramas in urma prepararii casului la stana,;deci faci casul, urda, si ce ramane e bunatatea asta:d )
  • 500 gr smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • loboda
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel fiert in jantuit:

Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie(nu d-alea de pus pe cap:)) ) , in ceaun.

Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si  portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.

Se fierbe bine(nu pot zice la foc potrivit:)), ca depinde cate lemne pui pe foc:))).

Cam..o ora ,o ora juma... zic eu; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne.

Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.

Se mai lasa cam 20 min, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.

Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul  usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute

In final, se pun verdeturile spalate si tocate (cu exceptia buchetelulu de cimbru care se leaga cu o atza si se lasa putin la fiert apoi se scoate), sarea si piperul.

Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere:)))

 

 

Sefuuu, am si balmos, vrei? :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel fiert in jantuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 15:19

grozava reteta ...introducerea e foarte tare

Panacris 1

01.05.2014, 09:23

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:51

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os