Pentru că am întâlnit persoane care strâmbă din nas când aud de rucola, am să încep prin a vă spune câte ceva despre această verdeață incredibil de sănătoasă.
Deși are un conținut caloric foarte mic, este o sursă importantă de fibre alimentare, vitamine precum A, C, K sau P, dar și fier și potasiu. Are însușirea de a îmbunătăți calitatea sângelui. Rucola nu conține grăsimi sau colesterol, iar nivelul de sodiu este foarte scăzut. Este sățioasă și ajută la diminuarea consumului de grăsimi. Este un mijloc excelent de prevenire și combatere a aterosclerozei, ischemiei cardiace și a accidentelor vasculare, mărind flexibilitatea și permeabilitatea vaselor de sânge. De asemenea, consumul frunzelor de rucola ferește organismul de infecții și îi sporește capacitatea de apărare, crescând imunitatea acestuia. Infecțiile renale și intestinale sunt prevenite eficient, rucola având un efect antiinfecțios puternic datorită uleiului volatil pe care aceasta îl conține și care distruge eficient bacteriile ce produc aceste boli ori le inhibă dezvoltarea.
Acestea fiind spuse, să vedem care sunt ingredientele:
Ouăle se bat cu telul pentru amestecuri ușoare, apoi se adaugă șunca, telemeaua și o mână de rucola, aici folosindu-se mixerul vertical cu cuțit. Adăugăm laptele, iar pentru încorporare folosim din nou telul.
Într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsimi, coacem omleta pe ambele părți. Vom obține un mic dejun pufos și foarte gustos.
Este o rețetă extrem de ușor de preparat care nouă ne place mult. Am servit alături de frunze de rucola proaspete, cașcaval cu verdețuri și măsline.
Poftă bună!