Drob de miel ( reteta mamei mele)

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2010 | 24960 vizualizari

 

Am avut ocazia sa fac anul acesta drob de miel acasa la parintii mei, sa bucataresc cu mama. Din pacate a fost putin in avans fata de Sarbatoarea de Paste dar a fost oricum o experienta minunata.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • organele de la un miel ( ficat,plamani, inima si ce mai avem pe acolo ) fierte bine in apa cu sare si boabe de piper si o foaie de dafin.
  • Pe langa acestea am mai pus anul acesta si 500 grame de ficatei si inima de pui care sa mai inmulteasca drobul si sa ii mai ia putin din gustul pronuntat de miel, tot asa fierte bine in prealabil.
  • miezul de la 3 felii de paine inmuiat in lapte,
  • 4 oua crude,
  • condimente dupa gust ( sare, piper, condimente pentru miel, putina salvie si rozmarin),
  • verdeturi proaspete taiate marunt ( ceapa verde, patrunjel,telina dupa preferinte,
  • putin usturoi zdrobit ( puteti pune verde daca gasiti )
  • o lingurita de legume deshidratate maruntite ( sau delikat de legume daca nu aveti ) .
  • Si la final avem nevoie de foita numita si  “prapur”  care  inveleste organele interne.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel ( reteta mamei mele):

 Preparare : se fierb bine maruntaiele si dupa ce se lasa la racit putin se toaca cu masina de tocat , prin sita marunta sa fie bine maruntite.

 Adaugam apoi ouale crude, condimentele, painea inmuiata in lapte, stoarsa bine si maruntita si verdeturile tocate fin si usturoiul .

 Se amesteca bine si se mai drege de condimente daca trebuie  . Se desface apoi foita de grasime, se aranjeaza compozitia peste ea si se impacheteaza ca un pachetel . Daca nu este suficienta, puteti sa folositi si o tava de chec unsa bine cu ulei ca se face foarte bine si asa.

  Se coace in cuptorul preincalzit  la 180-190 de grade pentru 45-60 de minute, timpul variaza in functie de cuptor si cantitate. Este gata cand este frumos rumenit .

 Se lasa la racit si cel mai bun este in ziua urmatoare dupa ce a stat o noapte la frigider. Este o gustare excelenta, aromata si specifica mesei de Paste.  Va doresc pofta buna si  Sarbatori Pascale minumate alaturi de cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel ( reteta mamei mele)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sylvia 1

04.04.2010, 13:04

Da, am zis sa pun isi varianta mai frumoasa desi cel mai bun a fost ala facut cu mama

elena1988 1

04.03.2011, 10:16

Sylvia 1

06.03.2011, 10:59

vad ca incet incet Sarbatorile Pascale ne fac sa ne gandim la ele

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua vopsite de Paste si Inaltare