Am avut ocazia sa fac anul acesta drob de miel acasa la parintii mei, sa bucataresc cu mama. Din pacate a fost putin in avans fata de Sarbatoarea de Paste dar a fost oricum o experienta minunata.
Preparare : se fierb bine maruntaiele si dupa ce se lasa la racit putin se toaca cu masina de tocat , prin sita marunta sa fie bine maruntite.
Adaugam apoi ouale crude, condimentele, painea inmuiata in lapte, stoarsa bine si maruntita si verdeturile tocate fin si usturoiul .
Se amesteca bine si se mai drege de condimente daca trebuie . Se desface apoi foita de grasime, se aranjeaza compozitia peste ea si se impacheteaza ca un pachetel . Daca nu este suficienta, puteti sa folositi si o tava de chec unsa bine cu ulei ca se face foarte bine si asa.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180-190 de grade pentru 45-60 de minute, timpul variaza in functie de cuptor si cantitate. Este gata cand este frumos rumenit .
Se lasa la racit si cel mai bun este in ziua urmatoare dupa ce a stat o noapte la frigider. Este o gustare excelenta, aromata si specifica mesei de Paste. Va doresc pofta buna si Sarbatori Pascale minumate alaturi de cei dragi.