Merenghi cu alune

de meosiris in Prajituri, 2 Ian 2011 | 4625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175g zahar,
  • 3 albusuri,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 200g alune macinate(eu am avut alune de padure) ,
  • alune de padure intregi pentru decorare,
  • 50g ciocolata neagra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merenghi cu alune:

Mixam ca pentru bezea albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Incorporam alunele macinate si omogenizam acest aluat.

Spritam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si asezam cate o aluna in fiecare gramajoara de aluat.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 150C si lasam cca 20 de minute la copt.

Dupa ce sunt gata, scoatem tava si lasam fursecurile la racit.
Intre timp, topim ciocolata pe baie de aburi si ornam fursecurile cu ea.
Delicioase! La gust se aseamana foarte bine cu bezelele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merenghi cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de pâine - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 09:44

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

pe 30.09 la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

pe 30.09 la 16:32

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata