(timp de pregatire 10 min, timp de gatire 2 ore si 30 min, program high, complexitate redusa)
Scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza;
Pune-le in slow cooker Crock-Pot 6 L Saute si adauga apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar;
Infige in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umple merele cu stafide;
Adauga cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata putina scortisoara pudra ( pe fiecare in parte);
Aplicam apoi cate un cub de unt deasupra;
Stropeste-le cu cognac sau cherry;
Desfa pastaia de vanilie si adauga si semintele in vas;
Seteaza slow cooker Crock-Pot 6 L Saute pe timpul de 2 ore si 30 min (pentru 4 mere mari) si programul “high”;
Verifica-le, si cand s-au inmuiat serveste-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra;
Pofta buna !