Meniu de vara: Supa de rosii proaspete cu oregano si Salata de vinete cu maioneza

de Brindusa in Mancaruri de post, 20 Iul 2010 | 10639 vizualizari

 

Meniul pe care l-am pregatit este pentru noi simbolul verii adevarate. Supa din rosii dulci, crapate de coapte ce sunt cu salata de vinete tinere, coapte direct pe flacara. Am manca asa ceva zilnic si tot nu ne-am satura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa de rosii (pentru 10 portii)
  • 2,5 kg rosii foarte bine coapte (mai moi, pot si chiar storcosite)
  • 6 l apa
  • 3 morcovi curatati, lasati intregi
  • 2 cepe curatate, intregi
  • 1 telina mica curatata, intreaga (sau frunze de telina)
  • 1 radacina patrunjel curatata, intreaga
  • 150 g taietei de casa (sau orez)
  • frunze de oregano (optional)
  • sare dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline (optional)
  • Pentru salata de vinete
  • 2 kg vinete, coapte direct pe flacara
  • 2 cepe tocate marunt
  • 6 linguri de maioneza facuta in casa
  • sare dupa gust.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meniu de vara: Supa de rosii proaspete cu oregano si Salata de vinete cu maioneza:

Supa de rosii

  1. Daca ai facut sucul de rosii in avans, pune-l la fiert impreuna cu apa si legumele pana ce acestea sunt fierte bine. 
  2. Scoate legumele, adauga taieteii, oregano si uleiul pana ce taieteii sunt fierti. potriveste de sare.
  3. Daca folosesti rosiile intregi, pune-le la fiert cu legumele in apa, la foc mic, acoperind oala cu capac, pana ce toate sunt fierte bine. Scoate legumele. Trece rosiile printr-o sita deasa.
  4. Pune la fiert supa din nou, adauga taieteii, oregano si uleiul. Cand taieteii sunt fierti, potriveste de sare. 
  5. Supa se poate servi rece sau calda.

 

Salata de vinete

  1. Curata  vinetele cand sunt calde, ca sa ramana albe.
  2. Toaca-le mic.
  3. Amesteca vinetele cu ceapa si maioneza. Potriveste de sare.
  4. Pune la frigider cateva ore inainte de a o manca.

TIPS-URI

1

Pentru a face suc de rosii  eu am o masina speciala (arata in mare ca o masina de tocat) care separa pulpa si sucul de coaja si seminte. Daca nu ai asa ceva, poti folosi o sita mai deasa. Rosiile fierte le strecori prin sita si cu o lingura freci bine rosiile pana ce toata pulpa a trecut prin sita. Cojile si semintele le arunci.

2

La maioneza folosesc ulei fara gust puternic (de floarea soarelui de exemplu, nu de masline) ca sa nu afecteze aroma de vinete coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Meniu de vara: Supa de rosii proaspete cu oregano si Salata de vinete cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

21.07.2010, 20:48

Brandusa, toate bune, toate frumoase.................si mie imi plac tare mult aceste vase...............

silvi0ara 1

21.07.2010, 21:13

Foarte gustoase si mai ales tare frumos prezentate.

Bya Ralu 1

30.03.2015, 16:50

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu taitei de casa