Gogosile la noi in post sunt nelipsite. Acum ceva timp, nu mai stiu unde exact, vazusem eu o reteta de gogosi cu bere si erau asa pufoase si aratoase asa ca am zis sa incerc si eu dar de post. Stiti cum au iesit?? Foarte buneeeeeeee.....Trebuie sa si repet reteta ca prea ne-au placut !!
Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca.
Intr-un bol punem faina (sa fie la temperatura camerei neaparat).
Adaugam coaja rasa de lamaie, de portocala, zaharul, berea, esenta si sarea.
Punem drojdia dizolvata si incepem procesul de framantare.
Turnam cate putina apa minerala calduta pana aluatul este legat, nelipicios si il putem manevra cu usurinta.
La final adaugam uleiul si mai framantam cam 5 minute.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald sa isi dubleze volumul
Dupa ce a dospit suficient, rupem bucatele, intindem cu sucitorul foi nu prea subtirele.
Decupam cu un pahar mai mare, iar pe mijloc cu un paharel mai mic sa obtinem niste inele (sau le puteti da alta forma).
Intr-o tigaie incingem ulei si prajim gogosile pe ambele parti rand pe rand.
Le scoatem cu o paleta intr-un bol si le pudram cu zahar.
Se pot servi simple, cu dulceata sau ciocolata topita.
Pofta buna!